Türkçe Kitaplar

Yayınlanan Türkçe Kitaplarımız:

  • Gümüş, Y. (2020, ed.). Lojistik Faaliyetleri ve Raporlama. Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi Yayınları
  • Kozak & M. Kozak (2020, eds.). Türk Turizmine Kanat Gerenler: Konaklama İşletmeleri, Cilt II, Detay Yayıncılık, Ankara.
  • Kozak & N. Kozak (2020, eds.). Türk Turizmine Kanat Gerenler: Seyahat İşletmeleri, Cilt III, Detay Yayıncılık, Ankara.
  • Kozak & M. Kozak (2020, eds.). Türk Turizmine Kanat Gerenler: Gastronomi ve Eğlence İşletmeleri, Cilt IV, Detay Yayıncılık, Ankara.
  • Kozak & N. Kozak (2020, eds.). Türk Turizmine Kanat Gerenler: Kadın Turizmciler, Cilt V, Detay Yayıncılık, Ankara.
  • Kozak & M. Kozak (2020, eds.). Türk Turizmine Kanat Gerenler: Kamu ve Meslek Kuruluşları Yöneticileri, Turist Rehberleri, Ulaştırma İşletmeleri ve Diğerleri, Cilt VI, Detay Yayıncılık, Ankara.
  • Egeli, G. Z. (2020, ed.). Marka Şehirler: Örnek Şehirler ve Uygulamalar. Lider Yayınevi, İzmir.
  • Kurgun H. & Kurgun O.A. (2019, eds.), Turizm 4.0: Kavramlar ve Uygulamalar, (1. Basım, ss. 244). Detay yayınevi
  • Kozak M.  (2018). Akademik Yazım. Ankara: Detay.
  • Kozak M.  & Kozak N.  (2018). Türk Turizmine Kanat Gerenler: Öncü Turizm Eğitimci ve Araştırmacıları. Ankara: Detay.Kurgun, H. (2008). Konaklama İşletmelerinde Odalar Bölümü Yönetimi: Modern Yönetim Yaklaşımları ve Gelir Yönetimi. (2. Baskı). Ankara: Detay Yayıncılık.
  • Kurgun, H. (Ed.) (2017). Gastronomi trendleri: Milenyum ve ötesi. Ankara: Detay Yayıncılık.
  • Yıldız, Ö., 2017, “İçki Üretimi ve Sunumu”, Detay Yayıncılık, Ankara.
  • Kozak N., Akoglan M. & Kozak M. (2016). Genel Turizm. 18. Baskı, Detay Yayıncılık, Ankara
  • Kurgun, H. & Bağıran Özşeker, D. (Ed.) (2016). Gastronomi ve Turizm: Kavramlar – Uygulamalar – Uluslararası Mutfaklar – Reçeteler. Ankara: Detay Yayıncılık.
  • Kozak M. (2015). Bilimsel Araştırma: Tasarım, Yazım ve Yayın Teknikleri. 2. Baskı. Detay Yayıncılık, Ankara.
  • Bahar O. & Kozak M. (2014). Turizm Ekonomisi . 7. Baskı. Detay Yayıncılık, Ankara.
  • Kozak M. (2014). Sürdürülebilir Turizm: Kavramlar – Uygulamalar. Detay Yayınclık, Ankara.
  • Demir S.S. & Kozak M. (2013). Tüketici Davranısları. Detay Yayıncılık, Ankara.
  • Kurgun, O.A. (2013). Örgütsel Davranış. Ankara: Detay Yayıncılık.
  • Şen Demir, Ş. & Kozak, M. (2013). Tüketici Davranışları. Ankara: Detay Yayıncılık.
  • Bahar O. & Kozak M. (2012). Turizm ve Rekabet . Detay Yayıncılık, Ankara.
  • Gümüş, Y. (2012). Lojistik Faaliyetler ve Maliyetler. Ankara: Gazi Kitabevi.
  • Bahar O. & Kozak M. (2011). Turizm Ekonomisi. Anadolu University, Eskisehir.
  • Usal, A. & Kurgun, O.A. (2006). Turizm İşletmelerinde Maliyet Analizleri. (3. Baskı). Ankara: Detay Yayıncılık.
  • Bahar O. & Kozak M. (2005). Uluslararası Turizm ve Rekabet Edebilirlik . Detay Yayıncılık, Ankara.
  • Elmacı, O., Gümüş, Y. & Güngörmüş, A.H. (2002). Maliyet Muhasebesi. Kütahya: Ekspres Matbaası.
  • Oral, S. & Kurgun, O.A. (1997). Otel İşletmeciliği ve Otel İşletmelerinde Verimlilik Analizleri. İzmir: Kanyılmaz Matbaası.

Yayınlanan Türkçe Kitap Bölümlerimiz

2020 yılı

  • Öztürk, N. A. (2020). Yüzyıl Becerik: Turizm Sektöründe ‘Yüzyıl’. Metin Kozak, Nazmi Kozak (Edts.) Cilt 2, Türk Turizmine Kanat Gerenler 2 Konaklama İşletmecileri içinde (ss. 489-494). Ankara: Detay Yayıncılık.
  • Öztürk, N. A. (2020). Oya Sement: Kat Hizmetlerinin ‘Atom Karınca’sı. Metin Kozak, Nazmi Kozak (Edts.) Cilt 5, Türk Turizmine Kanat Gerenler 5 Kadın Turizmciler içinde (ss. 383-388). Ankara: Detay Yayıncılık.
  • Egeli, G. Z. (2020). Enver Muradoğlu: TUSAN M/Otellerinin Kurucusu. N. Kozak & M. Kozak (Eds.), Türk Turizmine Kanat Gerenler Cilt II – Konaklama İşletmecileri (1. Basım, ss .127-138). Detay Yayıncılık.
  • Işıldar, P. (2020). Floransa, Salzburg ve Portofino. 1 Adım 23 Seyyah 68 Rota içinde. Simge Kömürcü (Edt.). Ankara: Detay Yayıncılık. (Basım Aşamasında)
  • Kurgun, H. (2020). Mehmet Ali Gökpınar. İçinde: Türk Turizmine Kanat Gerenler Gastronomi ve Eğlence İşletmeleri Cilt IV, Editör:Nazmi Kozak, Metin Kozak, Detay Yayınevi, ISBN:978-605-254-216-3.
  • Gümüş, Y. (2020). Lojistik Maliyetlerin Planlanması ve Bütçeleme, Lojistik Faaliyetleri ve Raporlama. Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi Yayınları.
  • Gümüş, Y. (2020). Tersine Lojistik Faaliyetlerin Maliyetler ve Sürdürülebilirlik Üzerindeki Etkisi. Lojistik Faaliyetleri ve Raporlama. Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi Yayınları.
  • Gümüş, Y. (2020). Lojistik Maliyetlerin Muhasebeleştirilmesi ve Raporlama. Lojistik Faaliyetleri ve Raporlama. Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi Yayınları.
  • Işıldar, P. (2020). Nevin Halıcı: Sofraların Ustası, Kültür Elçisi ve Bir Yeme-İçme Tarihçesi, Turizme Kanat Gerenler 5 Kadın Turizmciler içinde, Metin Kozak, Nazmi Kozak (Edt.) Cilt 5 (ss.325-332). Ankara: Detay Yayıncılık.
  • Işıldar, P. (2020). Rekreasyon ve İnovasyon. Rekreasyon içinde. Ümit Gaberli ve Yenal Yağmur (Edt.). Ankara: Nobel Akademik Yayıncılık (Basım Aşamasında)
  • Bağıran Özşeker, D. (2020). İsmet Yenice: İşkembe Çorbasının Efsane İsmi. N. Kozak & M. Kozak (Eds.), Türk Turizmine Kanat Gerenler Cilt IV Gastronomi ve Eğlence İşletmeleri (1. Basım, ss. 91-102). Detay Yayıncılık.
  • Yıldız, Ö. (2020). “Pandeli Çobanoğlu”, Türk Turizmine Kanat Gerenler Cilt II, (Ed. Metin Kozak, Nazmi Kozak) içinde, ss. 203-212, Detay Yayıncılık, Ankara

 2019 yılı

  • Öztürk, N. A. (2019). Siber Fiziksel Sistemler. H. Kurgun ve A. Kurgun (Ed.), Turizm 4.0: Kavramlar ve Uygulamalar içinde. Ankara: Detay Yayıncılık
  • Albayrak, A., Egeli, G. Z. & Seryasat, M. R. (2019). Sosyal Girişimcilik Kapsamında Bir Örnek Olay Çalışması: Start-in Bodrum Çalıştayı. Ö. Tütüncü (Ed.), Rekreasyon Araştırmalarında Yeni Yaklaşımlar (1. Basım, ss. 231-245). Ankara: Detay Yayıncılık.
  • Aktaş, E. (2019). Büyük veri ve karma gerçeklik. H. Kurgun ve A. Kurgun (Ed.), Turizm 4.0: Kavramlar ve uygulamalar içinde (ss. 34-58). Ankara: Detay Yayıncılık.
  • Egeli, G. Z. (2019). Bulut Bilişim: Turizmde Gökyüzüne Doğru. H. Kurgun & O. A. Kurgun (Eds.), Turizm 4.0: Kavramlar ve Uygulamalar (1. Basım, ss. 164-189). Ankara: Detay Yayıncılık.
  • Gümüş, Y. (2019). Maliyetler ve Bütçeleme. Tıbbi Laboratuvar Yönetimi: Laboratuvar Uzmanları İçin Kılavuz. Meta Basım.
  • Gümüş, Y. (2019). Lojistik, Kar ve Değer Zinciri. Lojistik Maliyet Analizi. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayınları (Revize Edilmiş 2. Baskı)
  • Gümüş, Y. (2019). Lojistik Maliyetlerinin Faaliyet Tabanlı Maliyetleme İle Hesaplanması. Lojistik Maliyet Analizi. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayınları (Revize Edilmiş 2. Baskı)
  • Gümüş, Y. (2019). Lojistik Faaliyetlerinde Dış Kaynak Kullanımı ve Stratejik Maliyet Yönetimi. Lojistik Maliyet Analizi. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayınları (Revize Edilmiş 2. Baskı)
  • Gümüş, Y. (2019). Lojistik Maliyetlerinin Tekdüzen Hesap Planına Göre Muhasebeleştirilmesi. Lojistik Maliyet Analizi. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayınları (Revize Edilmiş 2. Baskı)
  • Gümüş, Y. (2019). Lojistik Maliyet Kavramı ve Lojistik Maliyet Unsurları. Lojistik Maliyet Analizi. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayınları (Revize Edilmiş 2. Baskı)
  • Gümüş, Y. (2019). Lojistik Faaliyetler ve Rekabet Stratejisi. Lojistik Maliyet Analizi. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayınları (Revize Edilmiş 2. Baskı)
  • Işıldar, P. (2019). Akıllı Enerji Uygulamaları. Turizmde Endüstri 4.0 ve Uygulamaları içinde (s. 216-229). Edt: Hülya Kurgun ve O. Avşar Kurgun. Ankara: Detay Yayıncılık.
  • Kurgun, A. &  Aktaş, E. (2019).  Şehir Turizminde RAISA Ve Otonom Şehirler, Kurgun A. & Kurgun H. (Eds.), Turizm 4.0: İlkeler Ve Uygulamalar (1. Basım ss. 114-119). Ankara: Detay Yayıncılık.
  • Kurgun, A. (2019). Küresel Turizm Ekosistemi Ve Turizm 4.0, Kurgun A. & Kurgun H. (Eds.), Turizm 4.0: İlkeler Ve Uygulamalar (1. Basım,  ss. 2-24). Ankara: Detay Yayıncılık.
  • Yıldız, Ö., 2019, “Nesnelerin İnterneti, Yapay Zeka ve Turizm”, Turizm 4.0, (Ed. Hülya Kurgun, Avşar Kurgun) içinde, ss.93-112, Ankara: Detay Yayıncılık.

2018 yılı

  • Aktaş, E. (2018). Organik Tarım ve Dikey Tarım. A. Akbaba ve N. Çetinkaya (Ed.), Gastronomi ve yiyecek tarihi içinde (ss. 401-418). Ankara: Detay Yayıncılık.

2017

  • Işıldar, P. (2017). Tematik Restoranlar. H. Kurgun (Ed.), Gastronomi Trendleri Milenyum ve Ötesi içinde (s. 203-219). Ankara: Detay Yayıncılık.
  • Işıldar, P. (2017). Yeşil Restoranlar. H. Kurgun (Ed.), Gastronomi Trendleri Milenyum ve Ötesi içinde (s. 181-197). Ankara: Detay Yayıncılık.

 2016

  • Işıldar, P. (2016). Sürdürülebilirlik ve Gastronomi. H. Kurgun ve D. B. Özşeker (Eds.), Gastronomi ve Turizm (Kavramlar-Uygulamalar Uluslararası Mutfaklar-Reçeteler) içinde (s. 45-58). Ankara: Detay Yayıncılık

2014

  • Işıldar, P. (2014). Sürdürülebilir Turizm ve Ulaştırma İşletmeleri. M. Kozak (Ed.), Sürdürülebilir Turizm, Kavramlar – Uygulamalar içinde (s. 241-256). Ankara: Detay Yayıncılık.

Font Boyutunu Değiştir
Kontrast