(İNGİLİZCE DERSİ MUAFİYET SINAVI) GASTRONOMİ 1.SINIF TURİZM İŞLETMECİLİĞİ 1.SINIF VE 2025-2026 TE YATAY-DİKEY GEÇİŞ İLE GELEN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

16-09-2025

Değerli Öğrencilerimiz;

2025-2026 eğitim yılı güz yarıyılında Gastronomi Mutfak Sanatları ve Turizm İşletmeciliği 1.sınıf öğrencilerine yönelik  İngilizce dersi muafiyet sınavı 25 Eylül 2025 perşembe günü saat 10:30 da Hukuk Fakültesi  Derslik 6  ‘de yapılacaktır.     

Sınava girişte DEÜ Öğrenci Kimlik kartınızın  yanınızda olması gerekmektedir. Öğrenci kimlik kartınızı fakültemizden aşağıda belirtilen evrakları teslim alarak alabilirsiniz. Fakültemize yatay geçiş kapsamında 2025-2026 eğitim yılında kayıt olanlar nüfus cüzdanı ile sınava girebilirler.

Belgelerini teslim etmeyenler için

Lise Diploması fotokopisi ( E devletten çıktı kabul edilir)  Aslı var ise geri iade edilecektir.

Nüfus  Fotokopisi

4 Adet Fotoğraf

E – Devletten kayıt yaptırdığına dair belge ( E devletten kayıt yapıldıysa)

Askerlik Tecil/Terhis belgesi (Var ise)

Fakültemizi Kazandığına dair Tercih Sonuç Belgesi

Önemli Not1: Sınava girecek öğrencilerimizin en geç 10:00 te belirtilen derslikte olmaları önemle rica olunur.

Önemli Not2: Sınava girecek öğrencilerin daha önce İngilizce ı-ıı  muafiyet sınavına girmemiş olması gerekmektedir. (Sınava girenlerin sınavı geçersiz sayılacaktır.)

2025-2026 yılında fakültemize yatay geçiş- Dikey geçiş ile gelen öğrencilerde muafiyet sınavına katılabilirler. Yatay geçişle gelen öğrencilerin ilgili dersin sınavına girebilmeleri için muafiyet almamış olmaları gerekmektedir. Not yükseltmek için muafiyet sınavına girilmez.