DEÜ KARİYER ZİRVESİ

02-03-2024

DEÜ Kariyer Zirvesi – Turizm, Gastronomi ve Ticaret’24, 22 firmanın katılımıyla Tınaztepe Yerleşkemizde Gerçekleşecek

Dokuz Eylül Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü işbirliğiyle organize edilen, Turizm, Gastronomi ve Uluslararası Ticaret alanlarından öğrencilerimizin istihdam fırsatlarıyla buluşacağı zirve, 6-7 Mart 2024 (Çarşamba-Perşembe) tarihlerinde, Turizm Fakültesi ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Binası’nda gerçekleşecek. (Adres Konumu İçin Tıklayınız.)

Turizm Fakültesi ve  Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu‘ndan Turizm İşletmeciliğiGastronomi ve Mutfak Sanatları ile Uluslararası Ticaret bölümlerinden öğrencilerimiz ve mezunlarımız, firma ve kurumların stantlarını ziyaret ederek, çalışma alanları, sektörler, kurumsal istihdam politikaları, açık iş ve staj pozisyonları gibi bir çok alanda bizzat firma yetkililerinden bilgi alıp kurumsal tanıtım seminerlerine katılabilecekler. Ayrıca öğrencilerimiz, firmaların iş/staj mülakatlarına başvuruda bulunabilecekler. Zirve boyunca firmalar yaklaşık 2’şer saat boyunca zirve alanındaki sınıflarda ilgili öğrencilerimizle bizzat, açık pozisyonlar için görüşecekler.

MÜLAKAT SÜRECİ

Firmaların tercih ettiği öğrenci ve mezun profilindeki ziyaretçilerimizin iş ve staj mülakatlarına katılım süreci nasıl ilerleyecek?

1. Aşağıdaki başvuru bağlantısındaki formda yer alan tablodan, hangi firmanın, hangi türde mülakat yaptığını (iş veya staj için) ve mülakat için hangi sınıf/bölüm koşullarını  talep ettiğini öğrenin. Hangi firmaların mülakatlarına katılmak istediğinizi tespit edin ve seçiminizi yapın. Unutmayın şartları karşılamıyorsanız firma yetkilileri sizle görüşmek istemeyebilirler. (Ayrıca mülakat yapacak yeni firmalar eklenirse, firmaların logoları yukarıdaki listeye eklenecektir ve mülakat yapacak ek firma şeklinde belirtilecektir. Listeyi kontrol etmeyi unutmayın. Mülakat yapacak ek firmalar online başvuru almayacak olup mülakat alanında kendilerine doğrudan başvurabilirsiniz. )
  2. Etkinlik programı çok yakında bu sayfada yayınlanacaktır, takipte kalın. Program yayınlandığında, sizin için en uygun zamanda hangi firmaların mülakatı olduğunu tespit edin ve hangilerine ne zaman katılacağınızı belirleyin. Bir firmanın mülakatı yaklaşık 120 dk. sürecek olup mülakata giren her kişiye ne kadar zaman ayıracakları tamamen firma mülakat yetkililerinin  inisiyatifindedir. Ancak genellikle bu tür mülakatlarda bir kişinin ortalama 10-15 dk görüşmede kaldığı gözlemlenmektedir. Ayrıca firmalar aday kalabalıklığı durumunda 4-5 kişi veya 10 kişi vb. gruplarla toplu görüşmeler de yapabilmektedir.
  3. Mülakat zamanı geldiğinde en az 10 dk önceden, mülakatın gerçekleşeceği noktaya gitmelisiniz.
  4. İlgili mülakat odasının önündeki masada bulunan görevli arkadaşlardan sıra numarası almanız gerekmektedir. Numaranızı aldıktan sonra numaranızı ve kişisel bilgilerinizi masada kaydedip sıranın size gelmesini bekleyebilirsiniz. Bekleme süreci esnasında sıranın nasıl ilerlediği ve size tahmini ne kadar zaman kaldığı konusunda masadaki görevli arkadaşlar sizlere destek olacaktır.
  5. Hangi firmaya hangi zaman aralıklarında ne kadar yoğun bir talep olacağı kestirilemediğinden, sıra dağıtmaya ilgili mülakattan önce masamıza mümkün olduğunca erken gelmenizi tavsiye eder, numaranızı almaya gelirken sıraya girip bizlere destek olmanızı rica ederiz. Özgeçmişinizi de yanınızda getirmeyi unutmayınız.

Tüm öğrencilerimize bol şans dileriz.

Katılacak firmalarımızı görmek, detaylı bilgi edinmek ve etkinliğe katılmak için DEÜ Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü web sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Firmalar güncellenmekte olup, web sayfasını belirli aralıklarla ziyaret etmeniz rica olunur.