Öğr. Gör. Dr. Ulaş BAYSAN, lise eğitimini İzmir Atatürk Lisesi’nde tamamlamıştır. Lisans eğitimini (2015) ve yüksek lisans (2018) eğitimini Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünde tamamlamıştır. Doktora eğitimini de Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde tamamlamıştır (2022). Doktora eğitiminin ardından Dr. Araştırmacı olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde 2023-2025 yılları arasında görev yapmıştır. Lisans eğitiminden başlayarak birçok farklı proje içerisinde proje yürütücüsü ve araştırmacı olarak yer almıştır. Şu anda ise Dokuz Eylül Üniversitesi Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde Öğretim Görevlisi olarak görev yapmaktadır.
Çalışma konuları: Gıda Teknolojisi, Gıda İşleme Teknolojisi, Kurutma Teknolojisi, Enkapsülasyon Teknolojisi, Gıda Biyoteknolojisi, Ekstraksiyon Yöntemleri, Gıda Analizleri, Gıda Kimyası, Gıdalarda Kalite Özellikleri, Enerji verimliliği, Atık Değerlendirme.