Manisa Bilim Şenliği

10-05-2022

Bilimi ve teknolojiyi halkla buluşturarak bilimsel anlayışı geniş toplum kitlelerine yayabilmek, katılımcılara yaparak yaşayarak öğrenme deneyimi yaşatabilmek, bilim-teknoloji-toplum arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla aktarılmasını sağlamak amacıyla TÜBİTAK desteğiyle, Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) öncülüğünde Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle paydaş kurumların işbirliği ile 11-14 Mayıs 2022 tarihleri arasında Manisa Atatürk Kent Parkta Bilim Şenliği yapılması planlanmaktadır.

Yapılacak olan şenlikte mühendislik, STEM, sanat, coğrafya, matematik, teknoloji tasarım, robotik kodlama, fen bilimleri, İngilizce, astronomi, geometri, programlama, yapay zekâ gibi konular başta olmak üzere çok sayıda alandan 100’ü aşkın ücretsiz etkinliğin gerçekleştirilmesi beklenmektedir.

TÜBİTAK 4007 Manisa Bilim Şenliği kapsamındaki etkinlikler hem öğretim elemanı hem de öğrencilere yönelik gerçekleştirilecek olup başvuru ve detaylı bilgi için http://bilimsenligi.mcbu.edu.tr web adresini inceleyebilirsiniz. Ayrıca detaylı bilgilere@bilimsenligi45sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.