Etkinliklerimiz


SÖYLEŞİ & PANEL & KONFERANS

Tarih: 27 Mayıs 2022
Konu: Türk Mutfağında Sıfır Atık Sıfır Açlık (21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası Kapsamında)
Konuşmacı: Yazar – Süleyman DİLSİZ
Moderatör: Prof. Dr. Mehmet Ali ÖZCAN
Düzenleyen: Turizm İl Müdürlüğü işbirliği ile DEÜ Turizm Fakültesi

Tarih:  26 Mayıs 2022
Konu: Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı / Türk Mutfağında Ait Geleneksel Tatlılar
Düzenleyen: Öğr. Gör. Dr. Yeliz DEMİR

Tarih:  25 Mayıs 2022
Konu: Pandemi Sonrası Turizmde Kariyer Olanakları
Düzenleyen: Dr. Öğr. Üyesi Özay YILDIZ

Tarih:  23 Mayıs 2022
Konu: Lucien Arkas Bağları, Sürdürebilirlik Uygulamaları ve Organik Bağcılık
Düzenleyen: Dr. Öğr. Üyesi Pınar IŞILDAR

Tarih: 18 Mayıs 2022
Konu: Engelsiz Turizm ve Gastronomi : “Sağır Şefler Dünya Mutfağını Öğreniyor”
Konuk: Mavi Pencere Özel Eğitim Merkezi – Gökhan KAYA
Moderatör: Doç. Dr. Emir ÖZEREN

Tarih: 25 Nisan 2022
Konu: ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 22000 Gıda Güvenliği
Konuk: Toplam Kalite Yönetimi Bilim Uzmanı – Teyfik BIYIKLI
Düzenleyen: Prof. Dr. O. Avşar KURGUN & Araş. Gör. G. Zeynep EGELİ

Tarih: 21 Nisan 2022
Konu: Seyahat Sektörünün Geçmişten Geleceğe Analizi & Kariyer Planlaması
Konuk: Vispo Travel Genel Müdürü – Emre GEZGİN
Düzenleyen: Prof. Dr. Yusuf GÜMÜŞ

Tarih: 24 Mart 2022
Konu: İzmir’in Kurtuluşunun 100. yılı Etkinlikleri kapsamında Anadolu Milletler Efsaneleri
Konuk: Fatih AYGÜNEŞ
Düzenleyen: Prof. Dr. O. Avşar KURGUN & Araş. Gör. Nur Ayça ÖZTÜRK

Tarih: 16 Mart 2022
Konu: Dünyada Gastronomi Trendleri ve Yeni Türk Mutfağını İnşa Etmek! Gastronomi Trendleri ve Türk Mutfağının Geleceği
Konuşmacı: Yazar – Süleyman DİLSİZ
Moderatör: Dr. Öğr. Üyesi Pınar IŞILDAR

Tarih: 8 Aralık 2021
Konu: Kızılay Ne Yapar? Gençlik Teşkilatı ve Gönüllülük Çalışmaları Bilgilendirme Semineri
Konuşmacı: Sinem ORMAN – Kızılay Konak Şubesi
Moderatör: Dr. Öğr. Üyesi Özay Emre YILDIZ

Tarih: 4 Kasım 2021
Konu: Kızılay Haftasında Sunum ve Kan Bağışı
Konuşmacı: Özgür BERBEROĞLU – Kızılay Kan Hizmetleri DEÜ Sorumlusu
Düzenleyen: Prof. Dr. Yusuf GÜMÜŞ

WORKSHOP

Tarih:  26 Mayıs 2022
Konu: Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı (Kalburabastı,Keşkül, Kandil simidi yapımı)
Düzenleyen: Öğr. Gör. Dr. Yeliz DEMİR

Tarih: 13 Mayıs 2022
Konu: Reçel Marmelat ve Jöle Üretim Teknolojisi ve Kalite Kriterleri
Konuk: Gıda Yüksek Mühendisi – Öğr. Gör. Kübra SAĞLAM
Moderatör: Öğr. Gör. Dr. Yeliz DEMİR

Tarih: 26 Nisan 2022
Konu: Temel Pasta Yapım Teknikleri
Düzenleyen: Öğr. Gör. Dr. Yeliz DEMİR

Tarih: 26 Nisan 2022
Konu: Ebru Sanati Uygulaması
Konuk: Ebru Sanatçısı – Nuri Pınar YILDIRIM
Moderatör: Araş. Gör. Dr. Murat USTA

Tarih:  23 Mart 2022
Konu: Brezilya Kültür Günleri kapsamında ikram sunumu
Düzenleyen: GMS Bölümü

Tarih: 8 Mart 2022
Konu: Coffee Workshop
Konuk: Zafer SERİNRÜZGAR
Moderatör: Dr. Öğr. Üyesi Pınar IŞILDAR

TEKNİK GEZİ

Tarih:  31 Mayıs 2022
Konu: Zeytinyağının Duyusal Analizi
Düzenleyen: Dr. Öğr. Üyesi Pınar IŞILDAR

Tarih:  31 Mayıs 2022
Konu: İzmir Arkeoloji Müzesine Gezi
Düzenleyen: Doç. Dr. İlkay TAŞ GÜRSOY

Tarih: 23 Mayıs 2022
Konu: Lucien Arkas Bağları, Sürdürebilirlik Uygulamaları ve Organik Bağcılık
Düzenleyen: Dr. Öğr. Üyesi Pınar IŞILDAR

Tarih: 17 Mayıs 2022
Konu: Duyusal Analiz Tehlikesi Kapsamında Zeytinyağını Tanımak, Duyusal Değerlendirmesini Yapmak
Düzenleyen: Dr. Öğr. Üyesi Pınar IŞILDAR

Tarih: 16 Mayıs 2022
Konu: Moleküler Gastronomi
Düzenleyen: Doç. Dr. Turgay BUCAK

Tarih: 16 Mayıs 2022
Konu: İçecek Yönetimi
Düzenleyen: Dr. Öğr. Üyesi Özay YILDIZ

Tarih: 10 Mayıs 2022
Konu: Endüstriyel Mutfak ve Catering
Düzenleyen: Doç. Dr. Turgay BUCAK

Tarih:  9 Mayıs 2022
Konu: I. Tınaztepe Ot Toplama Şenliği
Düzenleyen: Dr. Öğr. Üyesi Pınar IŞILDAR

Tarih: 30 Mart 2022
Konu: Bayrak Müzesi Gezisi (Tİ 4. sınıflar ile)
Düzenleyen: Doç. Dr. İlkay TAŞ GÜRSOY

Tarih: 16 Mart 2022
Konu: Moleküler Gastronomi
Düzenleyen: Doç. Dr. Turgay BUCAK

Tarih: 15 Mart 2022
Konu: Bayrak Müzesi Gezisi (Tİ 3. sınıflar ile)
Düzenleyen: Doç. Dr. İlkay TAŞ GÜRSOY

Tarih: 9 Aralık 2021
Konu: Restoran Bar Uygulamalarının Pratiğe Dökülmüş Halini Gözlemleme Etkinliği. Gözlem, Deneyim, Bilgi Paylaşımı ve Sorgulama Etkinliği
Düzenleyen: Araş. Gör. Dr. Murat USTA

Tarih: 6 Aralık 2021
Konu: Servis ve Sunum Teknikleri Uygulaması – Mutfaktaki Sunum Teknikleri
Düzenleyen: Doç Dr. Turgay BUCAK

ÇEVRİMİÇİ ETKİNLİKLER

Tarih: 1 Haziran 2022
Konu: Madde Bağımlılığı ile Mücadele
Konuşmacı: Psikolojik Danışman, Yeşilay İl Formatörü – Ayşem PALABIYIK
Moderatör: Dr. Öğr. Üyesi Özay Emre YILDIZ

Tarih: 21 Nisan 2022
Konu: Eğitim Mutfaklarında Gıda israfı
Konuşmacı: Öğr. Gör. Dr. Yeliz DEMİR

Tarih: 14 Nisan 2022
Konu: Sürdürülebilir Turizm
Konuşmacı: Prof. Dr. Yusuf GÜMÜŞ

Tarih: 21 Ağustos 2020
Konu: Robotlar, Yapay Zeka ve Hizmet Otomasyonu (RAISA) ve Örnek Uygulamalar
Konuşmacı: Arş. Gör. Dr. Erdem AKTAŞ

Tarih: 31 Ağustos 2020
Konu: Gastronomide Yükselen Trend: Yerel Yiyecekler ve Foça
Konuk Konuşmacı: Foça Yeryüzü Pazarı Convivium Lideri – Sevtap BAYINDIR
Moderatör: Dr. Öğr. Üyesi Özay YILDIZ

Tarih: 22 Eylül 2020
Konu: Yelken Sporu: Dünü, Bugunü, Yarını
Konuk Konuşmacı: Arkas Çeşme Yelken Kulübü Başkanı – Tolga YAĞLI
Moderatör: Dr. Öğr. Üyesi Pınar IŞILDAR

Tarih: 23 Ekim 2020
Konu: İzmir ve Gastronomi Turizmi
Konuk Konuşmacılar: Türkiye Aşçılar Federasyonu İcra Kurulu Başkanı – Rahmi YILMAZ & Ege Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı – Serdar ÇELENK
Moderatör: Doç. Dr. Turgay BUCAK

Tarih: 30 Ekim 2020
Konu: E-Ticaret’te Maliyet Hesaplama Yöntemleri ve Otelcilikte Dijitalleşme Eğitimleri
Konuk Konuşmacı: Çırağan Palace Kempinski İstanbul E-Ticaret Koordinatörü – Cenk HAMUTÇUOĞLU
Moderatör: Prof. Dr. Yusuf GÜMÜŞ

Tarih: 11 Kasım 2020
Konu: Butik Pastacılık
Konuk Konuşmacı: Umaycake Pasta Tasarımcısı – Ceyda GEVHER
Moderatör: Dr. Öğr. Üyesi Aslı E. ÖZEN

Tarih: 6 Ocak 2021
Konu: Yurtdışında Turizmci Olmak: Fırsatlar ve Beklentiler
Konuk Konuşmacı: Ospidea Hotel Management GmbH Genel Müdürü – Soner BERKE
Moderatör: Arş. Gör. G. Zeynep EGELİ

Tarih: 14 Ocak 2021
Konu: Turizm 4.0
Konuk Konuşmacı: Hapimag Sea Garden Resort Bodrum IT Sorumlusu – Eyüp ELMACI
Moderatör: Prof. Dr. O. Avşar KURGUN

Tarih: 18 Ocak 2021
Konu: Environmental Sustainability in Asia: Are They on Track to Achieve SDGs by 2030?
Konuk Konuşmacı: Universiti Malaya – Dr. Muhammad Mehedi MASUD
Moderatör: Doç. Dr. İlkay TAŞ GÜRSOY

Tarih: 22 Ocak 2021
Konu: Online İş Başvurularında Başarı Stratejileri
Konuk Konuşmacı: Swissotel Büyük Efes Öğrenme ve Gelişim Müdürü – Aksu AKPINAR
Moderatör: Prof. Dr. Hülya KURGUN

Tarih: 19 Mart 2021
Konu: Turizm Cenneti Dubai’de Turizmci Olmak
Konuk Konuşmacı: Hampton by Hilton Al Barsha Satış Müdürü – Yasemin VARDARLI
Moderatör: Arş. Gör. N. Ayça ÖZTÜRK

Tarih: 26 Mart 2021
Konu: Bağımlılık, Birey ve Toplum
Konuk Konuşmacı: Nöroloji Uzmanı – Dr. M. Anıl GÜRKAN
Moderatör: Dr. Öğr. Üyesi Özay YILDIZ

Tarih: 30 Mart 2021
Konu: Yiyecek Sektöründe Akıllı Mutfak Devrimi
Konuk Konuşmacı: ESBAŞ Gıda İşletmeleri Grup Müdürü – Soner ARSLAN
Moderatör: Prof. Dr. Yusuf Gümüş

Tarih: 7 Nisan 2021
Konu: Geleneksel Türk Tatlılarına Örnekler: Keşkül ve Güllaç
Moderatör:Öğr. Gör. Dr. Yeliz DEMİR

Tarih:  20 Nisan 2021
Konu: Homeros’un Sıvı Altını ve Sürdürülebilir Tarım
Konuk Konuşmacı: Hiç Markasının Sahibi, ONAOO Profesyonel Zeytinyağı Uzmanı – Duygu ÖZERSON ELEKDAR
Moderatör: Dr. Öğr. Üyesi Aslı E. ÖZEN

Tarih:  20 Nisan 2021
Konu: COVID-19 ve Turizmin Geleceği: Beklentiler ve Öngörüler Paneli (Part 1 / Part 2 / Part 3)
Panelistler: İzmir İl Kültür ve Turizm Müdür Yrd. M. Kaan ERGE, Swissotel İzmir Pazarlama Müdürü Ayşe KARPAT, Hapimag Sea Garden Resort Bodrum Executive Chef Orhan DEMİROK
Moderatör: Doç. Dr. Emir ÖZEREN

Tarih:  28 Nisan 2021
Konu: Resort ve Şehir Otel Yönetimi (Part 1 / Part 2 / Part 3)
Konuk Konuşmacı: Bodrum Sundance Resort Genel Müdürü – Dr. Yusuf GÜNAYDIN, İstanbul Holiday Inn Genel Müdürü – Adem Yunus ARMUSEN
Moderatör: Prof. Dr. Metin KOZAK

Tarih: 5 Mayıs 2021
Konu: Sektörün İçinden Bildiriyorum!
Konuk Konuşmacı: Ramada Resort & Lara Family Club Genel Müdürü – Tevfik Tanyeri
Moderatör: Arş. Gör. G. Zeynep EGELİ

Tarih: 12 Mayıs 2021
Konu: Pandemi Sürecinde Gıda Güvenliği ve COVID-19 Sonrası Beslenme Trendleri
Konuk Konuşmacı: İstanbul Gelişim Üniversitesi – Öğr.Gör.Kübra SAĞLAM
Moderatör: Öğr. Gör. Dr. Yeliz DEMİR

Tarih: 18 Mayıs 2021
Konu: Introduction to SDGs with an Asian Perspective (Part 1 / Part 2)
Konuk Konuşmacı: Universiti Malaya – Dr.Muhammad Mehedi Masud
Moderatör: Doç. Dr. İlkay TAŞ GÜRSOY

Tarih: 2 Haziran 2021
Konu:  Pandeminin Turizm Sektörüne Etkisinin Finansal Açıdan Değerlendirilmesi
Konuk Konuşmacı:  Ramada Encore by Wyndham İzmir Genel Müdürü – Güner GÜNEY
Moderatör: Prof. Dr. Yusuf GÜMÜŞ

Tarih: 4 Haziran 2021
Konu: COVID-19 Ve Turizm Sektöründe Organizasyonel Gençleşme
Konuk Konuşmacılar:  Tav Airport Hotel BTA Şube Müdürü Akın Yorulmaz, BTA/TAV İK Uzmanı Çağlar Hiçyılmaz, TAV Aiprort Hotel Müdürü Tolga Yarbasan, BTA/TAV Airport Holding Gıda Güveliği ve Kalite Uzmanı Esra Bahçıvanlar
Moderatör: Dr. Öğr. Üyesi Demet BAĞIRAN ÖZŞEKER

Tarih: 9 Haziran 2021
Konu: Güvenli Turizm Sertifikası
Konuk Konuşmacılar:  Fourty Five Hotel Manisa Genel Müdürü – Naim DİLKİ
Moderatör: Arş. Gör. Dr. Erdem AKTAŞ

Tarih: 11 Haziran 2021
Konu: Turizm Profesyonelleri Zirvesi (Deü Mezunu Turizmci Yöneticilerin Katılımıyla) – Profesyonellerin Perspektifinden Covid-19 Sonrası Turizmin Geleceği (Part 1 / Part 2)
Konuk Konuşmacılar:  Altınyunus Resort &Termal Otel Operasyonlar Direktörü Hande EVREN, Elite Worlds Hotel Grup İK Müdürü Arif BAKIRHAN, Hapimag Resort Sea Garden Bodrum Otel Operasyonlar Müdürü İlker ADAŞ, Elite Luxury Suite Satış ve Pazarlama Sorumlusu Hacer OĞUZ BAYAN

Tarih:  18 Haziran 2021
Konu: Veganlığın Temelleri ve (V-Label Uluslararası) Standardizasyonu
Konuk Konuşmacılar:  Vagan Derneği Kurucu Başkanı ve V- Label Türkiye Direktörü – Ebru ARIMAN
Moderatör: Prof. Dr. Hülya KURGUN

Tarih:  25 Haziran 2021
Konu: Sanal ve Arttırılmış Gerçeklik Uygulamaları: Turizm Sektörüne Yönelik Öngörüler
Konuk Konuşmacılar: Vestel Yenilikçi Teknolojiler Grubu Müdürü – Barbaros KİRİŞKEN
Moderatör: Prof. Dr. Avşar KURGUN

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ

Tarih: 23 Mayıs 2022
Proje Adı: Sevgi Projesi – II : Sevgi Evi Bizim Fakültede
Proje Sorumlusu: Öğr. Gör. Yeliz DEMİR
Proje Yürütücüsü: Araş. Gör. G. Zeynep EGELİ
Proje Partneri: Sevgi Projesi İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü

Tarih: 18 Mayıs 2022
Proje Adı: Sevgi Projesi – I : Gençlerle Tarihe Yolculuk (Efes Antik Kenti ve Efes Müzesi Ziyareti)
ziyareti
Proje Yürütücüsü: Öğr. Gör. Dr. Gamze ÖZOĞUL
Proje Sorumlusu: Araş. Gör. Nur Ayça ÖZTÜRK
Proje Partneri: Sevgi Projesi İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü

Tarih: 18 Mayıs 2022
Konu: Tütün ve Alkol Bağımlılığı Konusunda Bilgilendirme
Konuşmacı: Psikolojik Danışman, Yeşilay İl Formatörü – Ayşem PALABIYIK
Proje Sorumlusu: Dr. Öğr. Üyesi Özay Emre YILDIZ

Tarih: 7 Nisan 2022
Konu: Sağlık Haftası Kapsamında Farkındalık Afişleri
Proje Sorumlusu: Araş. Gör. Nur Ayça ÖZTÜRK

Tarih: 21 Mart 2022
Konu: Kompost Gübre Üretimi (Uygulama mutfağından çıkan biyolojik atıkların gübreye dönüştürülmesi projesi)
Proje Sorumlusu: Dr. Öğr. Üyesi Pınar IŞILDAR

Tarih: 17 Mart 2022
Konu: Kızılay Kan Bağışı Kampanyası

Tarih: 23 Şubat 2022
Konu: 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşunun 100. Yıl Kutlaması Çerçevesinde Fidan Dikimi
Proje Sorumlusu: Prof. Dr. Yusuf GÜMÜŞ

YÜRÜTÜLEN PROJELERİMİZ

Başlık: SMARTDEMA (Detaylı bilgi almak için proje web sayfasını ziyaret edebilir ve afişi inceleyebilirsiniz) 
Proje Sorumlusu: Doç. Dr. Emir ÖZEREN

 


DESEM Söyleşileri-Sürdürülebilir Turizm

DESEM Söyleşileri-Eğitim Mutfaklarında Gıda İsrafı

Üniversitemiz Tanıtım Filmi
Font Boyutunu Değiştir
Kontrast