TÜRK EĞİTİM VAKFI EĞİTİM BURSU DUYURUSU

07-09-2021

Değerli Öğrencilerimiz,

Türk Eğitim Vakfı (TEV), her yıl olduğu gibi maddi desteğe ihtiyacı olan başarılı öğrencilere burs vermektedir.  Bu kapsamda 2021-2022 öğretim yılı için fakültemiz öğrencilerine 2 burs kontenjanı ayrılmıştır.  Burs başvuru tarihleri 6 Eylül – 6 Ekim 2021 olup, başvuru şartlarının detaylarına ve formuna www.tev.org.tr adresinden ulaşmanız mümkündür.

BAŞVURU KOŞULLARI

• T.C. Vatandaşı olmak,
  • Malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak,
  • Kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak,
  • Başka bir kurumdan (kamu veya özel) burs almamak, (Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan geri ödemli öğrenim kredisi alınmasının sakıncası bulunmamaktadır.)
  • Ara sınıflar için: Genel not ortalaması 4 üzerinden en az 2,50 olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak ve 3 taneden fazla başarısız dersi bulunmamak,
  • Hazırlık sınıfından 1. sınıfa geçen öğrenciler için, başarılı olarak geçmiş olmak.

ADAY OLAMAYACAKLAR

• Vakıf (özel) üniversite öğrencileri,
  • Açık öğretim / uzaktan öğretim öğrencileri,
  • Ücretli değişim programlarında bulunanlar,
  • 25 yaşından büyükler,
  • Hüküm giyenler,
  • Öğrenim gördüğü sürede yüz kızartıcı bir eylemden dolayı disiplin cezası alanlar,
  • TEV’den burs almaya devam eden kardeşi olan kişiler başvuru yapamaz.

EKLENECEK BELGELER

TEV internet sayfasında eklenecek belgelerin listesi yer almaktadır.

EVRAKLARIN HAZIRLANMASI VE BAŞVURU SÜRECİ

• TEV’in ön elemesi sonrası mülakata devet edilecek adaylara e-posta ve/veya SMS ile bildirim yapılacak; ilgili adaylara evraklarını nereye göndereceği / nereye yükleme yapacağı ve mülakatla ilgili bilgiler gönderilecektir.
  • Ön değerlendirmede elenen adaylara da SMS ile bildirim yapılacaktır. Bu nedenle ön değerlendirme/eleme sonucu bildirilmeden dosya hazırlanmamalıdır.

BURSUN ÖDENMESİ

Burs kazananlara Ekim ayı itibariyle geçerli olacak şekilde en geç Aralık ayında ilk ödeme yapılır, sonraki aylarda ise aylık olarak ödenmeye devam edilir.

Burslar Ekim-Haziran arası (9 ay) ödenmektedir. Diğer aylarda ödeme yapılmamaktadır.