FAKÜLTEMİZİN TAŞINMA SÜRECİ HK

21-10-2020

Değerli Akademisyenlerimiz, İdari Çalışanlarımız ve Öğrencilerimiz

Üniversitemizin Foça/Bağarası mevkiinde bulunan Dokuz Eylül Reha Midilli Öğrenci Yurdu’nun Foça Belediyesi tarafından 29.09.2020 tarih ve 12297523-645-47 sayılı yazısına istinaden 15 gün içerisinde boşaltılması talep edildiği tarafımıza bildirilmiştir.
Öğrencilerimizin Foça ilçesinde var olan konaklama, altyapı ve ulaşım imkânlarının yetersizliğine yönelik şikâyetleri bilinmektedir. 2020-2021 eğitim-öğretim yılında 400 öğrenci ve 35 personelle hizmet veren Fakültemize Foça ilçesinin sit alanı olmasından dolayı yeni bina yapımına izin verilmemektedir.
Bu gelişmeler doğrultusunda, Fakülte Yönetim Kurulu tarafından daha iyi alt yapı koşullarına sahip, Foça’ya kıyasla konaklama ve ulaşım alternatiflerinin olduğu Üniversitemiz Tınaztepe Kampüsünde uygun bir binaya hızla taşınılması yönünde karar alınmıştır. Bahar döneminde yüz yüze eğitimin söz konusu olabileceğinden hareketle gerekli hazırlıkların yapılabilmesi ve öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması amacı ile taşınma süreci başlatılmıştır.
Kararın Fakültemiz için hayırlı olmasını diliyoruz.
Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi