Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Lisans Programı

Dokuz Eylül Üniversitesi Reha Midilli Foça Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu 2009 yılında kurulmuştur ve 2009-2010 akademik yılından itibaren turizm alanında eğitim vermektedir. Yüksekokul, İngilizce dilinde bir yıllık hazırlık eğitiminin ardından, turizm ve otelcilik alanında lisans derecesine yönelik dört yıllık turizm eğitimi vermektedir.

Turizm ve ağırlama sektöründe hizmet verebilecek kuramsal bilgiye ve edindiği bilgileri alanda uygulayabilecek beceriye sahip; takım çalışmasına ve bağımsız çalışmaya yatkın ve sorumluluk alabilen, etkin iletişim kurabilen, faaliyet alanlarıyla ilgili görüş oluşturup, tartışabilme ve karşılaştığı sorunları çözebilme yetkinliğine sahip olan, etik ilkelerin, sosyal sorumluluğun ve hayat boyu öğrenmenin bilincinde olan mezunlar yetiştirmek üzere 4 yıllık lisans eğitime verilmektedir. İktisat ve işletme ağırlıklı öğretim planında, 12 adet yabancı dilde verilen ders ile %30 ingilizce eğitim verilmektedir. Almanca, Rusça ve Fransızca mesleki seçimli yabancı dil olarak öğretim planımızda yer almaktadır. Ayrıca öğrencilerimize mesleki deneyiminlerini arttırmak için 120 iş günü staj olanağı sağlanmaktadır.